Så här började det 2013

Jag strosar omkring i marknadsområde Osu Kannon i Nagoya, en av de större städerna i Japan. Plötsligt dras min blick mot en affär där det ligger fantatiska tygrullar i en stor korg. Förutom färgen lockar tygerna också med glans i både guld och silver.  Tygerna är de vackra kinran-tygerna som är ett guldbrokadtyg med lång tradition i Japan. Jag börjar plocka till mig rulle efter rulle i alla färgkombinationer man kan tänka sig.

Tanken börjar ta form att jag ska börja sy kuddar där jag kombinerar det japanska och svenska. Framstycket på kuddarna får det färgrika japanska kinran-tyget och bakstycket får det mer traditionella svenska med ull- eller linnetyg. Mikomi startas!

Mikomi och Yallatrappan

För Mikomi är produktionen av det vi säljer en viktig del i företaget. Vi vill ha en produktion som ligger i Sverige och där våra produkter sys upp under etiska och bra förhållanden. Våra produkter sys till stor del upp i Yallatrappans syateljé i Malmö där vi vet att arbetet sker under de förhållanden vi önskar.

Yalla Trappan är ett arbetsintegrerande socialt företag och kvinnokooperativ på Rosengård i Malmö.

Beskrivning sortiment

Sortiment

Mikomi blandar äkta japanska tygerna med klassiska svenska material. Du hittar bl a kuddar, skopåsar och necessärer i vårt sortimentet som sys upp i begränsad upplaga.

Se alla